Nazaj

Splošni pogoji poslovanja (SPP)

1 Sklenitev pogodbe: 

Predstavitev izdelkov v spletni trgovini ne predstavlja pravno zavezujoče ponudbe, temveč nezavezujoč spletni katalog. S klikom na gumb »Plačaj zdaj« oddate zavezujoče naročilo blaga v košarici. Potrdilo o prejemu naročila sledi takoj po oddaji naročila in ne pomeni sprejema ponudbe za sklenitev pogodbe. Vaše naročilo lahko sprejmemo s potrditvijo naročila po elektronski pošti ali z dostavo blaga v dveh dneh. 2 PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE IN PRAVNI POUK 

Pravica do odstopa od pogodbe 

Od te pogodbe imate pravico odstopiti v roku 14 dni, brez navedbe razloga. 

Rok za odstop od pogodbe poteče v 14 dneh od dneva, ko vi ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo navedete vi, fizično prevzamete/prevzame blago. 

Če želite uveljaviti svojo pravico do odstopa od pogodbe, nas (ABOUT YOU SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg, Tel: 0800 / 86 86 568, e-poštni naslov: storitvezastranke@aboutyou-outlet.si) morate o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe obvestiti z nedvoumno izjavo (npr. z dopisom ali elektronskim sporočilom). V ta namen lahko uporabite priloženi vzorec obrazca za odstop od pogodbe, ni pa obvezno. 

Za upoštevanje roka za odstop od pogodbe zadostuje, da svojo izjavo v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe pošljete pred potekom odstopnega roka. 


Posledice odstopa od pogodbe 

Če odstopite od pogodbe, vam bomo takoj oz. najkasneje v 14 dneh od dneva, ko smo prejeli izjavo o odstopu od pogodbe, vrnili vsa prejeta plačila, vključno s stroški pošiljanja (razen dodatnih stroškov, ki so posledica dejstva, da ste izbrali drugačno vrsto dostave, kot smo jo ponudili mi, tj. najcenejšo standardno dostavo). Za vračilo prejetih plačil bomo uporabili isto plačilno sredstvo, kot ste ga uporabili vi pri prvotni transakciji, razen če se izrecno strinjate drugače; v vsakem primeru vam za to vračilo ne bomo zaračunali nobenih stroškov. Vračilo prejetih plačil lahko zadržimo do prejema vračila blaga ali dokazila o vračilu blaga, odvisno od tega, kaj se zgodi prej. 

Blago nam morate vrniti ali ga izročiti našemu ponudniku prevoznih storitev nemudoma in v vsakem primeru najkasneje v 14 dneh od dneva, ko nas obvestite o odpovedi te pogodbe. Za izpolnitev roka zadostuje pravočasno poslano blago, t,j. pred iztekom štirinajstdnevnega roka. 

Stroške vračila blaga prevzamemo mi. 

Odgovorni ste samo za katero koli zmanjšano vrednost blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.Vzorec obrazca za odstop od pogodbe 

Če želite odstopiti od pogodbe, izpolnite ta obrazec in ga pošljite na naslov: 

ABOUT YOU SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg, Nemčija, e-poštni naslov: storitvezastranke@aboutyou-outlet.si.

Odstopam od pogodbe, ki sem jo sklenil/-a za: 

nakup naslednjega blaga*: ………………………………………………………………………………………………..............

opravljanje naslednje storitve*: …………………………………………………………………………………..........................

naročeno dne*/prejeto dne*: ……………………………………………………………………………………………………… 

Ime in priimek potrošnika(-ov): …………………………………………………………………………………………………... 

Naslov potrošnika(-ov): ……………………………………………………………………………………………….................. 

Podpis potrošnika(-ov) le v primeru obvestila na papirju: …………………………………………………………. .............

Datum: ……………………………………………………………………………………………………………………………... ________________________________ 

*Neustrezno prečrtajte. 

 


3 Izključitev / Potek pravice do odstopa od pogodbe: 

V skladu z 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), je pravica do odstopa od pogodbe izključena v primerih pogodb o dobavi blaga, ki ni bilo predhodno proizvedeno in ki potrebuje potrošnikovo osebno odločitev ali določitev ali je bilo očitno prilagojeno potrošniku; pravica poteče predčasno za pogodbe o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je bil pečat odprt po dobavi. 


4 Prostovoljna pravica do vračila do 31 dni po prejemu blaga: 

Poleg zgoraj opisane zakonske pravice do odstopa od pogodbe vam priznavamo prostovoljno pravico do vračila v skupno 31 dneh od prejema blaga. Od pogodbe lahko odstopite tudi po izteku 14-dnevnega odpovednega roka, tako da nam blago vrnete v roku 31 dni po prejemu blaga (rok začne teči naslednji dan po prejemu blaga), pod pogojem, da je blago popolno in v originalni embalaži ter v neuporabljenem in nepoškodovanem stanju ter da blago ni bilo izdelano na podlagi vaše individualne izbire ali odločitve, ni bilo prilagojeno vašim osebnim potrebam in ne gre za zapečateno blago, ki zaradi varovanja zdravja ali higiene ni primerno za vračilo. Za izpolnitev roka zadostuje pravočasno poslano blago.

Blago mora biti odposlano nazaj na: ABOUT YOU SE & Co. KG, 20088 Hamburg, Nemčija.

Jamstvo pravice do prostovoljnega vračila, sklenjeno s pogodbo, ne vpliva na potrošnikove zakonsko določene pravice in zahtevke. Še posebej velja to za potrošnikovo zakonsko določeno pravico do odstopa od pogodbe in potrošnikove zakonsko določene jamčevalne zahtevke, ki mu ostajajo na voljo. 


5 Odpošiljanje: 

Dostave so v osnovi veljavne samo v Sloveniji. Blago se izda samo v količinah, običajnih za gospodinjstvo, ter je izdano samo končnemu potrošniku. 


6 Garancija: 

Če je blago poškodovano, ste upravičeni do zakonsko določenih garancijskih zahtevkov v skladu s slovenskim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). ABOUT YOU ne daje nobenih dodatnih jamstev povezanih s poškodbami blaga, razen tistih, ki so zakonsko določene. 


7 Cena dostave: 

Za vsa naročila veljajo stroški dostave 3,90 € z DDV na naročilo.


8 Načini plačila: 

Plačilo se lahko v osnovi izvede prek PayPala, kreditne kartice (MasterCard in Visa), z metodo Google Pay, Apple Pay ali v gotovini ob dostavi pošiljke. Pri takojšnjem plačilu ni popustov v gotovini. Podjetje ABOUT YOU SE & Co. KG si pridržuje pravico do ponudbe specifičnih načinov plačila samo za zahtevano naročilo, t.j. samo načine, povezane z ustrezno bonitetno oceno zaradi varovanja našega kreditnega tveganja.Plačilo prek PayPala

Potrošnik plača neposredno prek svojega PayPal računa. Potem ko odda naročilo, bo preusmerjen na PayPal, da potrdi vrednost naročila. Takoj, ko je potrošnikov PayPal račun obveščen o njegovi avtorizaciji, se prične odprema blaga – odvisno od časa odpreme navedenega v opisu blaga. Po odpremi in potem, ko bodo odšteti vsi popusti, boni itd., bo potrošnikov PayPal račun bremenjen za dejanski znesek računa. Blago, ki je bilo narejeno po potrošnikovih natančnih navodilih ali ki je bilo očitno prilagojeno potrošniku, bo vodilo do takojšnje bremenitve njegovega PayPal računa z dejanskim zneskom računa, potem ko so bili odšteti vsi popusti, boni, itd.Plačilo z Apple Pay

Plačuje se neposredno preko svojega Apple računa. Ko oddaš svoje naročilo, te bo stran avtomatsko preusmerila na tvoj Apple račun, kjer moraš znesek plačila potrditi. Takoj, ko smo obveščeni o avtorizaciji, lahko nadaljujemo z odpošiljanjem tvojega naročila, ki pa bo seveda odvisno od časa dostave, ki je navedena ob izbranih izdelkih. Glede na izbrano plačilno metodo, določeno na tvojem Apple Pay računu, bo le-ta bremenjena z dejanskim zneskom na računu, pri čemer se odštejejo morebitni popusti, kuponi itd., takoj po opravljeni avtorizaciji ali odpremi.Plačilo z Google Pay

Plačuje se neposredno preko svojega Google računa. Ko oddaš svoje naročilo, te bo stran avtomatsko preusmerila na tvoj Google račun, kjer moraš znesek plačila potrditi. Takoj, ko smo obveščeni o avtorizaciji, lahko nadaljujemo z odpošiljanjem tvojega naročila, ki pa bo seveda odvisno od časa dostave, ki je navedena ob izbranih izdelkih. Glede na izbrano plačilno metodo, določeno na tvojem Google Pay računu, bo le-ta bremenjena z dejanskim zneskom na računu, pri čemer se odštejejo morebitni popusti, kuponi itd., takoj po opravljeni avtorizaciji ali odpremi.Plačilo s kreditno kartico

Plačilo se izvede takoj med postopkom naročanja in sicer tako, da potrošnik vnese podatke o svoji kreditni kartici. Po odpremi naročila bo potrošnikova kreditna kartica bremenjena za dejanski znesek računa, potem ko bodo odšteti vsi popusti, boni, itd. Blago, ki je bilo narejeno po potrošnikovih natančnih navodilih ali ki je bilo očitno prilagojeno potrošniku, bo vodilo do takojšnje bremenitve njegove kreditne kartice za dejanski znesek računa, potem ko so bili odšteti vsi popusti, boni, itd.Plačilo v gotovini ob dostavi

Plačilo za blago bo izvedeno v gotovini ob dostavi paketa v znesku, navedenem na računu. V primeru odstopa od pogodbe skladno s točko 2, bo vračilo plačila izvedeno prek bančnega nakazila. Za to potrebuje podjetje ABOUT YOU SE & Co. KG podatke o potrošnikovem bančnem računu, ki jih lahko potrošnik varno in enostavno shrani na svojem uporabniškem računu. Pridržujemo si pravico do izdaje bona v vrednosti, ki ustreza vrednosti vrnjenega blaga, v primeru, da podatki o bančnem računu niso predloženi kljub večim opomnikom.9 Cene: 

Cene so v EUR in vključujejo zakonsko določen DDV. 


10 Pridržek lastninske pravice: 

Blago ostane last podjetja do popolnega plačila. 


11 Alternativno reševanje sporov: 

Podjetje ABOUT YOU SE & Co. KG ni niti dolžno niti pripravljeno sodelovati v postopkih alternativnega reševanja sporov pri potrošniških arbitražnih odborih. V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov vas obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora. 


12 Pogodbeni jezik / shranjevanje besedila naročila: 

Pogodba bo sklenjena v slovenskem jeziku. Besedila naročila ne bomo shranili in do njega ne bo več mogoče dostopati po zaključku postopka naročanja. Vseeno pa si lahko besedilo naročila potrošnik natisne takoj po oddaji naročila. 


13 Identifikacija prodajalca 

ABOUT YOU SE & Co. KG 

Domstraße 10 

20095 Hamburg

Nemčija
Registrsko sodišče: Okrajno sodišče Hamburg (Amtsgericht Hamburg)

Registrska številka podjetja: HRA 126781

ID št. za DDV: SI79065716 


ki ga zakonito zastopa: 

ABOUT YOU Verwaltungs SE

Registrsko sodišče: Okrajno sodišče Hamburg (Amtsgericht Hamburg)

Registrska številka podjetja: HRB 171601

Uprava: Sebastian Betz, Tarek Müller, Hannes Wiese

Predsednik nadzornega sveta: Sebastian Klauke  

Prenos Splošnih pogoje poslovanja kot datoteko PDF